BESTEK KRITTERZ

Door Corine

Vork insecten staand

Deze insecten zijn gemaakt uit 1 vork en staan op hun eigen pootjes.

Bestekkevers als koelkastmagneet

Met de pootjes van de kevers op een andere manier gevouwen en met een sterke magneet eronder kunnen deze kevers ook heel goed als koelkastmagneet. Of gewoon ter decoratie op een ander metalen oppervlak.

Andere kleine beestjes

Door de vorken of messen door te zagen en op een andere manier aan elkaar te solderen kun je weer heel andere vormen en dus KritterZ maken. Hier een gecko, gemaakt voor iemand om 'Good luck' te wensen, een octopusje en een rij slakjes.

Vogels / Birds

Vogels vind ik misschien wel het leukst en meest uitdagend om te maken. Ook in het echt kijk ik graag naar vogels. Soms is het best lastig om de juiste verhoudingen en vormen te treffen. Het leuke van deze hobby is dat ik met ieder stuk weer bij leer.

Meer vogels...

Ik ben aan het experimenteren om te kijken op welke manieren ik de vogels het beste pootjes kan geven.

En nog meer vogels....

Hier is het min of meer mee begonnen... Een dergelijke vogel kwam ik tegen op Pinterest. Dat leek me zo gaaf om te maken. Inmiddels heb ik er 3 gemaakt, iedere keer anders en steeds beter (vind ik zelf dan....).

Eekhoorns

Nergens anders heb ik voorbeelden van eekhoorns gezien, maar de vorken spraken me niet alleen aan als veren, maar ook als pluimen. Een plan voor een staart was toen al snel geboren. En wat is er nu pluiziger dan een eekhoorn...

Sieraden van bestek

Oud bestek leent zich ook heel goed voor het ombuigen tot een sieraad. Zowel met vorken als lepels kun je mooie dingen maken.