BESTEK KRITTERZ

Door Corine

Meest recent werk....

Op de pagina's hiernaast staat min of meer chronologisch een overzicht van mijn werk van de afgelopen periode. In de zomer van 2020 ben ik pas echt begonnen, maar met m'n 'woman cave' (schuurtje in de achtertuin) kan ik aan de slag als ik vrij ben van werk en zin of soms zelfs onzettend behoefte heb om wat te gaan maken!

Beweeg met je muis over de foto's voor meer informatie.

Duiker / Loon

Deze duiker met kuiken heb ik gemaakt naar aanleiding van een andere foto op Instagram. Een leuke uitdaging! Ik teken niets uit, maar ga gewoon aan de slag en kijk wat het beste werkt en voelt.

Ratjes

Zoogdieren vind ik lastiger te maken dan vogels. Misschien omdat je in gestileerde vorm vogels toch gemakkelijker herkent. Een collega vroeg me of ik misschien een ratje kon maken... Deze twee zijn het resultaat.

Meer vogels....

Ik ben zelf nog steeds verbaasd dat het lukt om deze vogels staand te krijgen. De steltloper in de linkerbovenhoek is wel het beste voorbeeld hiervan. Ook heb ik eens wat geprobeerd met draad en hout. Daar ga ik zeker nog eens mee verder. Deze vogels zijn allemaal verhuisd naar het gezin van Simon.

Bij & Hangertjes

Deze bij heb ik op verzoek gemaakt als kadootje voor een hobby imker die afscheid nam. Een klein beestje in een uitvoering van ongeveer 25 cm. Ook vind ik het leuk om lepels om te vormen tot ketting hangers. Zo kun je nog eens afwisselen. Bijvoorbeeld een walvisstaart, een Ginkgo blad, of een schelp.

Meer reigertjes...

Deze reigertjes zijn erg leuk om te maken en zijn ook wel echt mijn eigen signatuur. Er zijn in de wereld veel meer mensen die bestekvogels maken (kijk maar eens op Instagram of Pinterest), maar ik heb nooit ergens een reigertje of lepelaar gezien. Mijn idee, mijn stijl :-). Sowieso zijn het vaak mannen, zij lassen de vogels, dat ziet er toch anders uit.

Ouder, beginnend werk; andere kleine beestjes

Door de vorken of messen door te zagen en op een andere manier aan elkaar te solderen kun je weer heel andere vormen en dus KritterZ maken. Hier een gecko, gemaakt voor iemand om 'Good luck' te wensen, een octopusje en een rij slakjes.

Vogels / Birds

Vogels vind ik misschien wel het leukst en meest uitdagend om te maken. Ook in het echt kijk ik graag naar vogels. Soms is het best lastig om de juiste verhoudingen en vormen te treffen. Het leuke van deze hobby is dat ik met ieder stuk weer bij leer.

Meer vogels...

Ik ben aan het experimenteren om te kijken op welke manieren ik de vogels het beste pootjes kan geven.

En nog meer vogels....

Hier is het min of meer mee begonnen... Een dergelijke vogel kwam ik tegen op Pinterest. Dat leek me zo gaaf om te maken. Inmiddels heb ik er 3 gemaakt, iedere keer anders en steeds beter (vind ik zelf dan....).

Eekhoorns

Nergens anders heb ik voorbeelden van eekhoorns gezien, maar de vorken spraken me niet alleen aan als veren, maar ook als pluimen. Een plan voor een staart was toen al snel geboren. En wat is er nu pluiziger dan een eekhoorn...

Sieraden van bestek

Oud bestek leent zich ook heel goed voor het ombuigen tot een sieraad. Zowel met vorken als lepels kun je mooie dingen maken.

Vork insecten staand

Deze insecten zijn gemaakt uit 1 vork en staan op hun eigen pootjes.

Bestekkevers als koelkastmagneet

Met de pootjes van de kevers op een andere manier gevouwen en met een sterke magneet eronder kunnen deze kevers ook heel goed als koelkastmagneet. Of gewoon ter decoratie op een ander metalen oppervlak.