Over ons

Hoi! Wij zijn de makers van ‘KritterZ’, Karen en Corine. Hieronder stellen we ons even aan je voor.
Het maken van de KritterZ die je op onze pagina's tegenkomt, kwam heel toevallig op ons pad en is iets waar we veel plezier aan beleven. Creatief bezig zijn is een goede uitlaatklep voor de andere beslommeringen uit het dagelijks leven.
Zoals je kunt zien, zijn de meeste van onze Kritterz dieren, vooral vogels. De inspiratie voor onze KritterZ komt uit de natuur en zou zo maar eens met onze opleiding als bioloog te maken kunnen hebben.... We kennen elkaar sinds 1988, toen we beiden startten met de studie biologie in Groningen. Sinds die tijd hebben we al verschillende gezamenlijke ‘avonturen’ beleefd en projecten ondernomen (bijvoorbeeld runderen bestuderen in de Oostvaarderplassen, Scholeksters op Schiermonnikoog, rietzangers vangen op de Seychellen, liften door Namibie en Botswana). Kritterz is de volgende stap in deze reeks en we zijn heel benieuwd waar die ons gaat brengen.
We hopen dat jullie onze KritterZ leuk vinden! Heb je vragen, neem gerust contact met ons op en laat ons weten wat je er van vindt.

Groeten, Karen & Corine

Corine

Hallo, ik ben Corine.
Terwijl ik aan het herstellen was van oververmoeidheid in 2019, sleepte een vriendin mij mee naar een cursus lassen. Heerlijk vond ik het; vuur, vlammen, slijpen en timmeren, eindelijk weer eens iets maken, creatief uitgedaagd worden. Daar hervond ik een stukje creativiteit waarvan ik al lang geleden was vergeten dat ik het had.
Dat smaakte naar meer, maar lassen is niet iets dat je ‘zo maar’ even doet in een klein achtertuintje. Een andere vriendin, die heel creatief is in borduren en ander ‘frutsel’ werk, stuurde mij links door naar Pinterest. Daar kwam ik al snel metalen creaties, vooral vogels, tegen die me fantastisch leken om te kunnen maken. Kleiner van stuk, dus waarom niet solderen in plaats van lassen? Als ik niet toevallig iemand uit Groningen was tegengekomen die bereid was om me de geheimpjes van het bestek solderen te verklappen was het misschien niet gelukt, maar inmiddels zijn we een heel aantal ‘KritterZ’ verder. Ik geloof dat ik inmiddels ook wel een beetje een eigen stijl hierin gevonden heb. In ieder geval geeft het mij heel veel plezier en voldoening om ze te maken. Ik hoop dat jullie er net zo van kunnen genieten als ik!
Graag tot ziens of mails, Corine

Karen

Hoi, ik ben Karen.
Breien doe ik al bijna zo lang als ik me kan herinneren, geleerd van mijn moeder. Ik zie mezelf nog zitten als (ongeveer) 8-jarige, met mijn breiwerkje in een heerlijk besloten hoekje achter de bank. Ik heb heel wat truien gemaakt en ik kwam laatst ook nog een popje en een konijntje tegen dat ik als kind heb gebreid; dat waren mijn eerste amigurumi!
Deze hobby heeft daarna lang stil gelegen (op een enkele trui na), maar ik heb het hervonden toen ik in 2014 mijn tijd anders ging indelen (ik stopte toen met mijn betaalde baan om flexibeler te zijn en meer tijd en 'rust in mijn hoofd' te hebben voor mijn baan als 'gezinsmanager'). Ik ben toen ook begonnen met haken en dat bleek weer tal van nieuwe mogelijkheden te geven. Ik stond versteld van de enorme hoeveelheid patronen die te vinden is op internet, het voelt soms als een soort luilekkerland.
Van bijna niets (een draadje) iets moois maken, geeft me veel voldoening. Ik vind het heerlijk om bezig te zijn met iets creëren terwijl ik ondertussen een podcast of luisterboek luister of tv kijk (met de rest van het gezin). Het leukste moment is eigenlijk de start van een nieuw project, het doorgronden van een nieuw patroon, het uitdenken van de kleuren en vormen.
Dus kom maar door met verzoeken voor objecten, ik maak ze graag!
Groet, Karen

Info

Wat extra informatie over de materialen die we zoal gebruiken voor onze KritterZ.

Gerecycled materiaal

We maken zoveel mogelijk gebruik van gerecycled materiaal. Het afstruinen van kringloopwinkels voor bestek, andere metalen materialen en restjes wol etc. die gebruikt kunnen worden voor het vullen van de gehaakte vogeltjes is een deel van de lol.

Garen van Karen

Voor gehaakte KritterZ vind ik een garen met een zacht uiterlijk het mooist. Ik geef de voorkeur aan natuurlijke en/of gerecyclede garens met een zo laag mogelijke belasting voor de aarde.

Slijpen, schuren en solderen

Met een bankschroef, flex, Dremel en schuurmachine kom je voor het maken van bestek KritterZ een heel eind. Daarna worden de stukken zoveel mogelijk natuurgetrouw aan elkaar gesoldeerd met zilver tin. Door schuren of polijsten worden verschillende looks gecreëerd.

Geïnteresseerd in onze KritterZ?

Wij maken deze KritterZ vooral omdat we daar zelf heel veel plezier aan beleven. Maar we vinden het natuurlijk heel leuk als anderen ze ook mooi vinden! Ben je geïnteresseerd in onze KritterZ? Dan horen we dat graag. We zijn geen webwinkel maar in overleg kan er vast van alles.

Iemand een Kritter kado geven?

Vind je het leuk om een gepersonaliseerde Kritter aan iemand kado te geven? Neem gerust even contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Locatie

We maken onze KritterZ gewoon thuis, in Groningen of in Zuidhorn.